Skip to content

Consumerism responsabil

Consumerismul responsabil: 10 moduri de a fi un cumpărător prudent

10 moduri de a fi un cumpărător prudent

Consumerisul responsabil- O mare parte a sustenabilității implică un consumerism responsabil, deoarece viitorul depinde de produse sustenabile.

Indiferent dacă doriți să fiți mai ecologici, sau susțineți salarii corecte pentru toata lumea, sau poate doriți să vă asigurați că cumpărați un produs de calitate, totul incepe de la a învăța cum să fiți un consumator responsabil.

Devenind un consumator responsabil, veți contribui la susținerea companiilor sustenabile și etice, contribuind la modelarea lumii pentru un viitor mai bun.

Dar dacă nu sunteți sigur cum să începeți cu consumerismul responsabil sau cum să vă schimbați mentalitatea într-una mai prudentă, această postare este pentru dvs.

Ce este consumerismul responsabil?

Dacă vă întrebați ce înseamnă exact să fiți un consumator responsabil, este vorba de a fi atenți la produsele pe care le cumpărați. Înseamnă să faci cercetări despre produse și mărci în ansamblu pentru a determina dacă sunt etice. E de dorit să fiți conștienți de modul în care sunt produse produsele și de modul în care acestea afectează mediul, oamenii și economia.

A fi consumator responsabil este important, deoarece aveți puterea de a lua decizii inteligente de cumpărături și, făcând acest lucru, alte mărci vor urma exemplul celor care au succes din cauza această.

De fiecare dată când cheltuiți bani, votați pentru lumea dorită.

ANNE LAPPE

Acest lucru se datorează faptului că, atunci când cumpărați de la un brand responsabil, îi încurajați pe aceștia să își producă în continuare produsele minunate și le spuneți celorlalte mărci că ACEST lucru este ceea ce doriți.

Iată cum puteți începe să deveniți un consumator mai responsabil.

1. Fii conștient de produsele pe care le cumperi- Consumerism responsabil

Când începeți călătoria spre o viață sustenabilă și aflați de importanța menținerii acestuia, cel mai important lucru la care puteți să lucrați este să faceți achiziții responsabile.

Asta pentru că, bine, cumpărăm o mulțime de lucruri. Ceea ce este normal. Nu toată lumea este autosuficientă, așa că trebuie să cumpărăm lucruri pentru a ne trăi viața.

Dar de unde sau de la cine alegem să cumpărăm produse este foarte important.

Alegerea achiziționării de produse sustenabile înseamnă că deținem puterea de alegere si puterea de influenta pentru tipurile de produse care sunt vândute în lume. Dacă o marcă nu mai face bani din ceva, va trebui să creeze un produs nou și mai bun.

Exemplu de consumerism responsabil

Gândește-te la asta pentru o clipă.

Genți Ziploc. Ce se întâmplă dacă jumătate dintre persoanele care au folosit pungi de unică folosință s-au oprit și au cumpărat în schimb pungi reutilizabile, cum ar fi pungi Stasher?

Știi ce s-ar întâmpla?

Câștigurile Ziploc ar scădea cu 50% și ar fi mai motivați să facă o opțiune mai sustenabilă pentru pungile de unică folosință, deoarece scăderea vânzărilor este dovada că asta doresc oamenii.

2. Renunță la produse de unică folosință- Consumerism responsabil

Ceva la care ar trebui să vă gândiți ca si un consumator responsabil este să renunțați la articolele de unică folosință.

Companiile care vând produsele de unică folosință fac o grămadă de bani și plasticul este teribil pentru mediu.

Aceste companii câștigă o grămadă de bani vânzând astfel de articole, deoarece oamenii se întorc întotdeauna să cumpere mai mult.

Dar dacă nu te mai întorci pentru mai multe? La fel ca exemplul meu Ziploc de mai sus, sunt nevoiți să facă unele schimbări și să înceapă să creeze o alternativă mai bună și mai ecologică.

3. Devino un consumator educat- Consumerism responsabil

Cred că mulți oameni folosesc articole de unică folosință pentru că, ei bine, sunt leneși sau pentru că nu sunt educați în legătura cu alternative sustenabile.

Produsele de unică folosință erau norma. Așadar, am devenit educat cu privire la produsele reutilizabile care înlocuiesc articolele de unică folosință.

Să revenim din nou la exemplul sacului Ziploc.

Ați prefera să cheltuiți 10 lei pe lună pe plase pe care le folosiți o dată și apoi le aruncați în gunoi, de unde apoi merge la depozitul de deșeuri? Acele genți nu sunt reciclabile, așa că acolo vor ajunge.

Puteți încerca să vă clătiți bagajele de unică folosință și să le refolosiți, dar aceste tipuri de plase sunt atât de ieftine încât s-ar putea să nu reziste. Acest lucru se datorează faptului că aceste pungi sunt de obicei menite să fie utilizate o singură dată.

Nu știu despre tine, dar eu aș prefera să investesc 10-20 de lei în saci reutilizabili care îmi vor rezista în anii următori.

4. Consumatorii conștienți sunt dispuși să plătească mai mult

Mulți consumatori ar plăti mai mult pentru un produs sustenabil, inclusiv eu.

Acest lucru s-ar putea datora faptului că produsele sustenabile sunt, de obicei, de o calitate mai bună și, prin urmare, mai sustenabile. Sau poate materialele utilizate la crearea produsului au fost realizate în mod sustenabil, cum ar fi copacii recoltați în mod sustenabil sau bumbacul organic, de exemplu.

Dar nu credeți că va trebui întotdeauna să plătiți mai mult pentru un produs sustenabil. Deși acest lucru este adevărat în unele cazuri, nu este adevărat pentru majoritatea.

Cum știu dacă un produs este sustenabil?

Produsele sustenabile sunt produse care sunt create cu un impact redus sau 0 asupra mediului, de la modul în care este fabricat produsul, până la locul în care se află la sfârșitul ciclului său de viață.

5. Consumatorii conștienți nu sunt frugali

Pentru a fi un consumator mai etic, trebuie să renunți la mentalitatea „de cumpărare ieftină”.

Am fost foarte frugal cu ani în urmă, cumpărând doar articole extrem de ieftine. Însă problema produselor ieftine este că acestea au un nivel scăzut de calitate și cu siguranță nu sustenabilă.

Acest lucru a fost înainte de a începe să practic sustenabilitatea, așa că, când am început să devin ecologică, am decis să nu mai cumpăr produse ieftine doar pentru că erau ieftine.

Sunt încă frugală, dar în loc să cumpăr ieftin, cumpăr produse sustenabile de înaltă calitate atunci când am nevoie.

6. Urmărește mărcile responsabile- Consumerism responsabil

Urmăresc mărcile pe care le iubesc și, în loc să cumpăr imediat ceva ce îmi place, aștept să vină în reducerile. În acest fel, îmi acord și eu timp să decid dacă am nevoie de fapt de acest nou produs. Uneori, când vine perioada de reduceri, îmi dau seama că nu mai vreau sau nu mai am nevoie de acest produs.

Așadar, economisesc în continuare bani în plus. Spun în plus, deoarece achiziționarea de produse sustenabile vă permite, în general, să economisiți bani, deoarece durează mai mult. Prin cumpărarea articolelor la reducere, economisesc și mai mulți bani!

7. Cumpără numai produse de care ai nevoie și pe care le iubești

Cel mai important lucru despre a fi un consumator responsabil este că trebuie să iubești produsele pe care le cumperi.

De exemplu, aveți o cămașă pe care o prețuiți și ați fi devastată dacă ar fi distrusă la spălare? Sau o ceașcă de cafea sentimentală care este de neînlocuit ar trebui să se rupă?

Acestea sunt tipurile de relații pe care trebuie să le ai cu lucrurile pe care le deții.

Stiu. Relațiile cu produsele. Sună ciudat, dar este adevărat.

Iubirea a ceea ce deții te face să fii mai înclinat să ai grijă de el, iar cele mai multe produse sustenabile au nevoie de această îngrijire.

8. Consumă mai puțin- Consumerism responsabil

O altă modalitate de a fi un consumator mai responsabil ține de reducerea numărului de achiziții pe care le faceți.

Vreau să nu mai cumpăr lucruri. Acesta este un obiectiv imens ca și consumator responsabil.

Vreau să cumpăr ceva o dată și nu trebuie să-l mai cumpăr niciodată. Sau, cel puțin nu pe o perioadă de câțiva ani.

Dar a cumpăra mai puține lucruri este o modalitate excelentă de a fi un consumator mai sustenabil în general.

9. Cumpără la mâna a doua când este posibil.

Ca și consumator responsabil, concentrarea asupra achiziționării de articole la mâna a doua în loc de noi este un obicei obișnuit.

Uneori, nu avem nevoie de un produs nou, iar unul uzat va fi suficient, cum ar fi în cazul hainelor sau a mobilierul.

Personal, prefer îmbrăcămintea la mâna a doua din diverse motive, iar majoritatea mobilierului meu este la mâna a doua. Bineînțeles, acest lucru vă ajută să economisiți bani, dar reduce și risipa și continuă să investească bani în comunitatea mea locală.

10. Cercetează sau informează-te- Consumerism responsabil

Cercetarea este o parte importantă în cumpărarea unui produs, motiv pentru care este probabil cea mai consumatoare de timp când facem tranziții sustenabile.

Trebuie să vă asigurați că produsul bifează toate casetele din lista dvs. de verificare etică, dar acest lucru necesită timp.

Totuși, ce se întâmplă dacă ai putea petrece câteva minute să decizi în legătură cu un produs, mai în loc de câteva decât ore?

Aici intervine EarthHero, o piață online etică.

Fiecare produs a fost deja verificat și a trecut printr-un proces de aprobare. Fiecare produs este sustenabil sau etic și este realizat având în vedere planeta.

Și dacă ați cumpărat deja produse etice și sustenabile, probabil că ați dezvoltat câteva mărci preferate. Probabil că toate sunt disponibile pe EarthHero. În termeni simpli, EarthHero este ca Amazon, dar pentru produse sustenabile.

Gânduri finale despre a fi un consumator responsabil

O mare parte a sustenabilității implică a fi un consumator responsabil, deoarece viitorul depinde de produse sustenabile.

Descoperind modalități prin care poți fi un consumator responsabil și etic, ajuți la dezvoltarea acestei mișcări.

Speram că această postare va elucida/ explica ceea ce înseamnă să fii consumator responsabil.

Împărtășiți aceste sfaturi de cumpărături prudente sau salvați-le pentru referințe viitoare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *