Pentru un stil de viață verde: 30 de sfaturi simple pentru o casa ecologica
Casa ecologica – Există o mulțime de modalități prin care puteți crea o casa mai ecologica care vă vor ajuta sa faceți lumea un loc mai bun.
Pentru a ne reduce amprenta de carbon, pentru a crea mai puține deșeuri și a ne concentra asupra sustenabilității, să avem un stil de viață mai ecologic este ceva la care ar trebui să aspirăm cu toții.
Să trăiți mai ecologic este mai ușor decât ați crede. Trebuie doar să începeți să luați decizii mai conștiente când vine vorbe de acțiunile dvs. în interiorul casei, legat de produsele pe care le folosiți acasă și modul în care eliminați aceste produse după aceea.
Fie că decideți să implementați toate aceste sfaturi pentru un stil de viață ecologic sau chiar doar câteva, depinde de dvs. Chiar și daca vă decideți să vă dedicați doar câtorva dintre aceste obiceiuri verzi, vor face diferența și vor crea o schimbare pozitivă pentru planeta noastră.
Dar într-adevăr, cu cât faci mai multe schimbări în stilul de viață, cu atât mai bine!
30 de sfaturi simple pentru o casa ecologica
1. Deveniți mai autosuficienți cultivându-vă propria hrană prin grădinărit și gospodărie. Chiar și o mică grădină de ierburi este un pas minunat!
2. Investiți în produse sustenabile si sustenabile precum sticlă, oțel inoxidabil sau bambus pentru casa dvs. Aceste produse sunt mai sustenabile și mai bune pentru sănătatea dvs., deoarece nu conțin BPA.
3. Folosiți pungi alimentare reutilizabile în loc să luați pungi de plastic din magazin. Dacă totuși trebuie să folosiți aceste pungi, spălați-le și continuați să le refolosiți acasă!
4. Folosiți căni de cafea refolosibile în loc să folosiți căni de cafea de unică folosință când luați cafea to go.
5. Nu cumpărați articole de unică folosință, cum ar fi tacâmurile din plastic, pahare de unică folosință, farfurii, paie etc. Pentru o casa ecologica, folosiți ustensile refolosibile! Consultați postarea mea pentru o listă de materiale plastice de unică folosință pe care ar trebui să le evitați și alternativele lor cu deșeuri zero.
6. Folosiți paie refolosibile din sticlă, oțel inoxidabil sau bambus. (Și duceți-le cu voi când călătoriți!)
7. Înlocuiți folia de plastic cu folie de ceară de albine organică, biodegradabilă și reutilizabilă, folosiți huggeri pentru alimente sau pur și simplu folosiți recipiente! Optează pentru recipiente de sticlă versatile, care pot fi folosite și în cuptorul cu microunde, cuptor și mașina de spălat vase.
8. Nu mai cumpărați plastic în general pentru a crea o casă mai ecologică. Folosirea unui număr mai mic de produce cu plastic ajută la reducerea poluării cu plastic.
9. Încercați o dietă vegană sau reduceți consumul de carne pentru a vă reduce amprenta de carbon. Chiar și doar abținerea de la consumul de carne o zi pe săptămână poate ajuta.
10. Nu risipiți alimentele pe care le cumpărați sau le creșteți singuri. Acest lucru este foarte important atunci când devii verde!
11. Adunați coji și resturi de legume / fructe, flori și plante vechi, cutii pentru ouă, hârtie și frunze, astfel încât bunătatea să poată fi returnată în grădina dvs. sub forma de compost.
12. Cumpărați local cât puteți pentru a vă sprijini fermierii și întreprinderile locale. Cumpărăturile la nivel local vă vor ajuta să vă reduceți amprenta de carbon și, de multe ori, locurile precum piețele fermierilor au ambalaje mici sau deloc.
13. Cumpărați în vrac pentru a reduce cantitatea de deșeuri provenită din ambalaje, lucruri precum hârtia igienică, hrana pentru animale de companie, săpun etc.
14. Conservați energie oprind sau deconectând dispozitivele electronice atunci când nu le folosiți. Opriți aparatele electronice precum televizorul și monitorul computerului și deconectați aparatele de bucătărie care sunt folosite doar din când în când.
15. Înlocuiți prosoapele de hârtie cu un înlocuitor ecologic, cum ar fi Nanotowels. Deși prosoapele de hârtie pot fi compostate, își pierd această proprietate dacă faceți curățenie cu ele! Chiar și utilizarea prosoapelor obișnuite pentru a curăța mizeria este mult mai sustenabilă decât cea a prosoapele de hârtie.
16. Izolați-vă casa pentru a păstra căldura și a reduce consumul de energie. Energia irosită înseamnă și bani risipiți și nimănui nu îi place asta!
17. Folosirea becurilor eficiente din punct de vedere energetic este un alt mod de a fi ecologic acasă. Funcționează la fel, dar consumă mai puțină energie.
18. Folosiți energie regenerabilă, cum ar fi energie din panourile solare, pentru a vă crea propria energie și electricitate. Gândiți-vă mai departe, cum ar fi ca panourile solare de pe acoperiș să vă alimentezi casa, sau chiar luminile solare mici pentru balcon sau hol.
19. Faceți-vă propriile produse de curățare în loc să cumpărați produse de curățare toxice din magazin. Puteți folosi ingrediente naturale și adăuga parfumuri cu citrice, ierburi sau uleiuri esențiale.
20. Conservați apă, oprind robinetul când vă spălați pe dinți, făcând dușuri rapide, economisind apă încălzită etc.
21. Consumați apă de la robinet filtrată în loc să cumpărați sticle de apă ambalate în plastic. Acesta este unul dintre cele mai simple și mai bune moduri de a fi mai ecologic, deoarece sticlele de apă de unică folosință generează o mulțime de gunoi în lume.
22. Reutilizați și refaceți cât de mult puteți, cum ar fi prin găsirea unor modalități de a reîmprospăta aspectul borcanelor de sticlă și reciclarea sticlelor de vin. Reutilizarea articolelor este o modalitate excelentă de a le oferi o viață nouă.
23. Reciclați orice nu puteți refolosi, cum ar fi produsele din plastic, aluminiu și hârtie. Un obiectiv de care trebuie să țineți cont atunci când deveniți mai ecologici este să evitați ca lucrurile/deșeurile sa ajungă în depozitele de deșeuri, iar reciclarea este o modalitate excelentă de a face asta.
24. Reparați articolele care sunt rupte sau stricate în loc să cumpărați altele noi, cum ar fi îmbrăcăminte, mobilier și electronice.
25. Donați obiecte de care nu mai aveți nevoie în loc să le aruncați. Atâta timp cât sunt încă într-o formă decentă, este posibil să îl puteți dona sau vinde pentru a-i extinde ciclul de viață.
26. Cumpărați second-hand când puteți, lucruri precum decor, îmbrăcăminte, mobilier, rame pentru tablouri, televizoare etc..
27. Cumpărați îmbrăcăminte de înaltă calitate, astfel încât hainele dvs. să dureze mai mult și aveți grijă de îmbrăcăminte! O casă ecologică trebuie să aibă un dulap sustenabil!
28. Plantează copaci și sprijină mărcile și comunitățile care o fac. Verificați aceste mărci care plantează copaci atunci când faceți o achiziție.
29. Cumpărați mai puține lucruri, în general, îmbrățișând un stil de viață mai minimalist. Mai puține lucruri înseamnă mai puțină producție și mai puține deșeuri.
30. Evitați hârtia utilizând versiuni electronice ale cărților, chitanțelor etc.
Gânduri de încheiere
Toate aceste idei nu numai că vor contribui la crearea unei schimbări pozitive pentru casa ta și planeta noastră, dar de asemenea, este o modalitate excelentă de a economisi bani.
O mulțime de alternative ecologice sunt făcute să dureze mai mult, astfel încât să ajungeți să cumpărați mai puțin pe termen lung.
O mare parte din in a crea o casa ecologica tine de a deveni un consumator mai conștient. Efectuând cercetări și punând-vă câteva întrebări etice despre produs și marcă, ajutați la modelarea viitorului alegând ce este corect.
Împărtășiți aceste sfaturi ecologice sau salvați-le pentru mai târziu!
Surse: mindfulofthehome.com